torsdag 1 mars 2012

Koka Vatten

Material: bägare, brännare, trefot, nät till trefot, vatten och termometer
Syfte: Vi gjorde det för att vi sedan skulle kunna träna på hur man gör en bra labbrapport.
                                                             
Utförande: Vi hällde upp vatten i bägaren, sen tände vi brännaren. Vi satte bägaren på en trefot ovanför lågan. Sen lät vi brännaren värma upp vattnet. Vi mätte temperaturen varje minut.

resultat:




slutsats: Vatten kokar vid 100°c vid normalt lufttryck. ‘anledningen till att vi fick högre än 100°c är för att glaset på bägaren kan bli varmare än 100°c. Vatten kan aldrig bli varmare än 100°c blir det vattenånga som är gasform
Felkällor: Tiden  på mobilen kan gå fel, termometern kan gå fel ibland
förbättringar: Om vi skulle göra denna laborationen igen skulle man kunna ha två termometrar för att jämföra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar