torsdag 19 januari 2012

Diskussions frågor.

Marilyn Manson - Den långa vägen ut ur helvetet
Diskussionsfrågor till din bok:
  • Skulle du beteckna din bok som en ungdomsbok? Motivera ditt svar samt ge konkreta exempel som belyser dina åsikter: 
Min bok är nog en ungdomsbok eftersom det innehåller saker som ungdomar vill läsa, dock innehåller den ganska svåra ord som är svåra att förstå. Boken innehåller också ganska snuskiga saker t ex om hans farfar. Boken innehåller också saker om knark. Han knarkade ganska mycket själv som ung men även nu. Jag tror Ungdomar vill läsa om det för de tycker det är intressant i just den åldern.
  • Vad kännetecknar en bra bok? Rada upp kännetecken och kommentera om dessa finns i den bok du läst:
En bra bok har en bra handling.
Boken innehåller bra grammatik och meningar som man förstår. En bra bok har också styckeindelning, en bra boks kännetecken är också att det står med ord om hur huvudpersonen mår eller känner sig.
  • Hur är språket i din bok? Förstår du alla ord? Finns det många beskrivningar? Ser du bilder i ditt inre? Välj gärna ut ett stycke ur texten som du tycker är ett bra ”bevis” för något av det du kommenterat om språket:
Det är massa svärord i boken. Men jag förstår alla ord som sägs, Det finns jätte många beskrivningar i boken. Han förklarar jätte bra om hur hans uppväxt var. Han skriver massa citat i boken och massa olika brev han skrivit,
“We live in a society of victimization, where people are much more comfortable being victimized than actually standing up for themselves.” - Marilyn Manson
Det finns jätte många bra beskrivningar i boken t ex om hur han var i skolan. Han var mobbad och utsatt bland de äldre eleverna.  Som sagt. Han förklarar jätte bra om hur hans uppväxt var, han beskriver det jätte jätte bra. Man lever sig in i situationen. T ex när Brian/Marilyn och hans kompis smög sig in i hans kompis brors rum och tog saker. 
  • Svensklärare brukar påpeka att dramaturgin i en berättelse är viktig. Det ska finnas en inledning där personer och ”problem” presenteras, därefter följer en upptrappning av ”konflikten” innan berättelsen når sin höjdpunkt för att sedan avslutas. Följer din berättelse denna kurva, eller avviker den från detta mönster? Ge konkreta exempel ur din bok:
Marilyn Manson’s bok följer kurvan väldigt exakt faktiskt. Även om det är en självbiografi så följer den kurvan. I början presenterar han sig själv om vem han är. Sedan börjar spänning, t ex hans kusin och han gjorde massa bus och olagliga saker. Nu kommer höjdpunkten som gjorde att han blev till den han är idag. Hans farfar. Marilyn alias Brian’s farfar slog både han och hans kusin. Samt att han var pervers. Hans pappa trodde inte riktigt på Brian. Dock kommer det mer höjdpunkter i boken. Nästan hela boken är en höjdpunkt. Många av Marilyns låtar kommer från hans barndom. Han sjunger om hur det var. Boken har ingen dirrekt handling eftersom det är en självbiografi

1 kommentar:

  1. Inträdesbiljett

    Detta mål har jag arbetat mot: Ibland har jag arbetat mot Koncentrationsförmågan

    *Fortsättning följer*

    SvaraRadera